06 - 27100335 info@praktijkhoogstad.nl

Over mij

Als een glasheldere spiegel geeft zij aan je terug wat ze ziet en hoort op basis van haar zeer gedegen opleiding en training, en ook omdat zij niet anders kan.

Lia Visser

Een krachtige vrouw waar ik mezelf kan zijn, ik op mijn gemak ben en die nooit oordeelt.

L.T.

Ruimte  krijgen om te voelen, te leren en te ervaren

Mijn naam is Philia Hoogstad.

In het ouderlijk gezin heb ik geleerd om de nadruk op ‘werk’ te leggen in plaats van op gevoel, wat na 18 jaar met steeds meer weerstand gewerkt te hebben, zijn tol eiste. Dit openbaarde zich in een “burn-out”. Een heftige en zware periode in mijn leven en, achteraf gezien, de meest leerzame. Het moest anders en heb mezelf in die periode beloofd dat de onderste steen boven zou komen. Gaandeweg mijn herstel kwam ik in de reguliere hulpverlening niet verder dan ‘goed functioneren’ maar mijn gevoel was verre van goed….

Daar stond ik dan….een psychologe die ‘niets meer met mij kon doen’…. Zelf voelde ik me nog lang niet goed genoeg om weer met plezier te genieten van het leven.…

Zoekend in alternatieve geneeswijzen, kwam ik eerst in aanraking met een Reiki therapeute en later met een regressietherapeut. De laatstgenoemde verschafte mij in enkele sessies inzichten en verbanden die ik in de reguliere hulpverlening nog niet was tegengekomen.

Het werd het begin van het keerpunt in mijn leven.

Reïncarnatietherapie

Ik besloot zelf de opleiding tot reïncarnatie- en regressietherapie te gaan volgen bij de SRN in Utrecht, die me meer en meer ging boeien naarmate steeds duidelijker werd hoeveel ons lichaam, emotie en psyche met elkaar verbonden is.

Balans in de verbinding met deze drie elementen is noodzakelijk om harmonieus met de omgeving én in gezondheid te kunnen leven.

Het besluit om ook andere mensen op een positieve, harmonieuze en zelfverzekerde manier van het leven te laten genieten was voor mij snel vanzelfsprekend.

Sjamanisme

Het toepassen van sjamanistische technieken is een goede aanvulling op regressietherapie. Mijn specialisme is het Medicijnwiel die zowel voor mij als voor mijn cliënten als wegwijzer dient. En behulpzaam en ondersteunend is in een therapeutisch proces. Het is een goede techniek om balans te hervinden in het leven en in het vinden van antwoorden in (levens-)vraagstukken.

De stromingen die ik naast elkaar gebruik zijn het Huna sjamanisme en de Native Americans.

Vakbekwaamheid

Als lid van de NVRT, beroepsvereniging van reïncarnatie- en regressietherapie, ben ik verplicht, maar doe het vooral met veel plezier, mijn kennis bij te houden door het volgen van intervisies, supervisies en bijscholing. In de loop der jaren heb ik kennis en ervaring opgedaan met diverse thema’s die aan bod kunnen komen tijdens sessie’s. Dit maakt mijn werkgebied heel breed en divers.

Opleidingen

In 2008 heb ik de opleiding reïncarnatie- en regressietherapie gevolgd. Aansluitend in 2011 de 2-jarige kinderopleiding reïncarnatietherapie bij MagicWalk van Tineke Noordegraaf. In deze zeer boeiende, leerzame en verdiepende opleiding heb ik heel veel geleerd over patronen, strategieën, mechanismen en structuren die tijdens de opvoeding aangeleerd worden en in het latere leven tégen iemand kunnen gaan werken. Vaak zonder daar bewust besef over te hebben.

In deze opleiding heb ik o.a. leren werken met (kinder-)mishandeling, (seksueel-)misbruik, verlies van een dierbare, patronen binnen de gezinsdynamiek en met afwezige ouder(s) door oa werk, psychische stoornissen, alcohol- en drugsmisbruik.

De opleiding vond ik zo boeiend en een verrijking voor mezelf als persoon en als therapeut in het bijzonder, dat ik deze opleiding in 2019 en in 2022 nog een keer heb gevolgd.

Sjamanisme

Tijdens de kinderopleiding in 2011 heb ik kennis genomen in het toepassen van sjamanistische technieken als aanvulling op reïncarnatie- en regressietherapie. Deze manier van leven, helen en genezen heeft bij mij een diep gevoel van verbondenheid aangeraakt en voelde voor mij als ‘thuiskomen’. Alsof dit stuk van mij ineens herkend en gezien werd en weer opnieuw kon deelnemen aan mijn leven.

Hierin heb ik mij in de loop der jaren steeds verder bekwaamd door het deelnemen aan seminars en reizen gemaakt naar gebieden waar dit nog een traditionele manier van leven en genezen is.

Ik ben Philia

Mijn praktijk is gevestigd aan De Hoogstraat 45 in Vlijmen, waar ik met heel veel plezier woon. Het bos, Vlijmens Ven en het Nieuwkuijkse Wiel liggen op loopafstand van mijn praktijk. Het ligt hierdoor voor de hand dat wandelsessies hierin plaats kunnen vinden. Eventuele therapeutische- en sjamanistische sessies of rituelen kunnen ook hierin plaatsvinden.

Jij krijgt weer regie over je leven!

Neem je eerste stap op weg naar een blijvend herstel, stuur vrijblijvend een mail voor een kennismakingsgesprek of afspraak.