06 - 27100335 info@praktijkhoogstad.nl

Therapeutisch proces

Ervaar meer levensvreugde

Als therapeute kijk ik verder dan datgene wat jij me aanreikt om aan te werken. Samen gaan we op zoek naar de rode draad in je leven. We behandelen in een diepere laag datgene wat ten grondslag ligt aan de problematiek die jou in je dagelijks functioneren beperken.

 

  • Situatie’s waar voorheen problemen ontstonden, zullen nu met een andere reactie worden benaderd.
  • Handelingen, gedrag en verbale reactie’s ontstaan vanuit een hernieuwd authentiek deel.
  • Levensenergie die tot het moment van herbeleving niet beschikbaar is geweest, wordt weer bruikbaar.

Hoe werkt de therapie

Problemen in het hier en nu hebben vaak hun oorzaak in het verleden. Daar wordt bij reïncarnatie- en regressietherapie vanuit  gegaan. Reïncarnatie- en regressietherapie is daardoor een holografische therapie: door  herbeleving van een onverwerkte ervaring wordt een hele reeks aan ervaringen die dezelfde problematiek en thematiek in zich dragen, geneutraliseerd (domino-effect). Hierdoor vindt door relatief weinig sessies een groot bereik aan verwerking plaats op mentaal, emotioneel en lichamelijk niveau. Hierdoor ervaar je meer je kracht en meer levensvreugde.

Herbeleven

Ik verzamel de juiste ‘ingrediënten’ tijdens het intakegesprek en de individuele voorgesprekken. Zo wordt een brug gemaakt die naar ervaringen in het verleden leiden. Deze ervaringen zijn veelal onbewust aanwezig en worden in trance naar de oppervlakte van het bewustzijn gehaald. Hierdoor worden ervaringen uit het verleden, die onverwerkt zijn, herbeleefd,  zodat de ervaring op zowel mentaal, emotioneel als fysiek niveau opnieuw worden doorleefd. De ervaring is hierdoor niet langer onbewust aanwezig en kan daardoor alsnog verwerkt worden.  Dit alles gebeurt uiteraard in een veilige en betrouwbare setting.

Regressietherapie

Als de klachten herleiden naar een onverwerkte ervaring in het prenatale gebied, geboorte, kindertijd of het volwassen leven, spreken we over regressietherapie.

Reïncarnatietherapie

Als de klachten herleiden naar een onverwerkte ervaring in vorige levens of in het tussenbestaan spreken we over reïncarnatietherapie.

Het is niet nodig om in vorige levens te geloven. De ervaring die zich aandient wordt door mij als therapeut serieus genomen en mee gewerkt, samen met de ingebrachte problematiek.

Trance is niet hetzelfde als hypnose

Trance is een gerichte concentratie, soortgelijk als heel geboeid naar een film kijken. Je waant je als personage van de film en tegelijkertijd weet je dat je op de bank voor de tv zit. Op dat moment is er een dubbel bewustzijn aanwezig, dit wordt elliptisch bewustzijn genoemd.

Tijdens de therapie wordt gebruik gemaakt van het elliptisch bewustzijn; er is zowel een ervaring die zich aankondigt in het onderbewustzijn, alsook het bewustzijn dat je in de praktijkruimte bent.

Mijn expertise

Het snel doorzien van patronen en verbanden leggen, die bij jou in de zogenaamde “blinde vlek” zitten, is mijn sterkste punt. Waar jij herhaaldelijk hetzelfde gedrag, houding of woorden gebruikt, ligt de oplossing tot blijvende verandering. Ik schroom niet jou een spiegel voor te houden waardoor dieper gelegen ervaringen en overtuigingen vanuit het onderbewuste naar het bewuste kunnen komen. Samen, maar op jóuw manier, gaan we het aan om hieraan te werken en de overtuigingen, strategieën en mechanismen om te buigen naar gedrag en gedachtes die beter bij jou passen, waardoor jij zelfverzekerder in het leven komt te staan.

Jij krijgt weer regie over je leven!

Neem je eerste stap op weg naar een blijvend herstel, stuur vrijblijvend een mail voor een kennismakingsgesprek of afspraak.